OBRAZEM: Knížecí rodina přestoupila z autobusu do kočáru a průvod mohl začít. Valdštejnské slavnosti jsou tady!
Knížecí rodina se do příjezdu kočárů ohřívala ve vytopeném autobusu. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Litvínov v pondělí žije velkými Valdštejnskými slavnostmi. Dopoledne je zahájil tradiční průvod od Citadely do centra města. I v chladném a větrném ránu se přišly podívat stovky lidí.

Aby byli účinkující i lehce oděné děti z knížecí rodiny chráněné před ranním chladem, do doby zahájení průvodu se ohřívali v doprovodném autobusu. Jak dorazily všechny tři knížecí kočáry, mohlo to začít.

Průvod zahajovaly mažoretky, dechová hudba, historičtí šermíři a nechyběla v něm samozřejmě ani trojice kočárů tažených koňmi.

Program

Na co se můžete během Valdštejnských slavností první květnový den těšit? V Zámeckém parku je dobový jarmark, můžete se projet na koních, na náměstí najdete stánky s občerstvením. To vše do 18. hodiny. U májky na náměstí najdete také výstavu požární techniky místních dobrovolných hasičů. Na pódiu v parku i na nádvoří zámku budou koncerty, mezi nejzajímavější vystoupení budou patřit určitě kapely Zdarr od 13.30 a Tata Bojs od 16 hodin. V 15 hodin bude ještě rytířský turnaj.

Fotogalerie

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru