VIDEO: Domov v Nové Vsi je už čtyřicet let, snaží se klienty začleňovat do společnosti
Domov v Nové Vsi v Horách. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Nová Ves v Horách - Na samých hranicích Ústeckého kraje a německého státu Sasko, v krajině Krušných hor, jsme se mohli podívat do Domova pro osoby se zdravotním postižením Nová Ves v Horách.

Dne otevřených dveří využili v Nové Vsi, aby lidem přiblížili projekt Sousedé vedle nás – pokračujeme, který je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu.   Pomáhá mimo jiné s transformací sociálních služeb do chráněného bydlení.

Transformace sociálních služeb se ale netýká pouze chráněného bydlení. Klienti sociálního zařízení získávají pracovní návyky a jsou schopni vykonávat některé práce, například pro obec, ve které sociální zařízení sídlí. „Jsme rádi, že v naší obci sociální zařízení máme. Je to jednak pracovní příležitost pro naše občany, ale také nabízíme práci v rámci transformace sociálních služeb klientům zařízení, například při úklidu obce,“ uvedl starosta Nové Vsi v Horách David Kádner.

Čtyřicáté narozeniny v domově oslavili kulturním program a občerstvením, nechyběla ani milá setkání.

Video

Také jsme psali

{article 28530}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru