Nová plavecká hala pořádně tloustne. Poslední odhady mluví o čtvrt miliardě
Areál koupaliště, kdy by měla nová plavecká hala stát. Foto: e-mostecko.cz
Litvínov

Litvínov - Plán stavby nové plavecké haly v Litvínově začíná nabývat obřích rozměrů. Poslední odhady hovoří skoro o čtvrtmiliardové investici. To je asi o šedesát milionů více, než se původně předpokládalo.

Podle vedení města je nárůst daný změnami, na které se přišlo. Z posouzení například vyplynula nedostatečná kapacita a nevhodné dispoziční uspořádání šaten, sprch a WC, nedostatečný prostor ochozů na čelních stranách plaveckého bazénu, nedostatečný prostor pro skladbu rekreačního bazénu, nedostatečná velikost vstupní haly a nevhodně navržený saunový prostor s absencí obsluhy.

Po zahájení projektových prací na dokumentaci ke stavebnímu povolení byly postupně zapracovány dispoziční změny vyplývající z posouzení ale také aktuální poznatky a návrhy na změny vznesené provozovatelem SPORTaS a Plaveckým klubem Litvínov. Během zpracování části dokumentace také došlo k aktualizaci nákladů na výstavbu nové plavecké haly a demolice stávajícího objektu.

Náklady po zapracování všech změn jsou odhadnuty na cca 232 milionů korun bez DPH. Předchozí propočet nákladů hovořil o 165 milionech korun. Pokud by zastupitelé změny a navýšení schválili, vycházely by náklady v přepočtu na jednoho obyvatele Litvínova na 10 tisíc korun. Podle vedoucí finančního odboru Jany Lankové je město v dobré finanční kondici a i takto drahou plaveckou halu si může dovolit.

Rada města Litvínova předloží zastupitelům informace o aktuálním stavu plánované výstavby nové plavecké haly v Litvínově. Zatím pokračují projektové práce.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru