Chcete pomoci? Přineste psům do litvínovského útulku konzervy a pamlsky
Ošetřovatel Jan Novák s tříletým psem Pepou. Odchycen byl v srpnu a v útulku čeká na nového páníčka. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Více než tunu granulí získal v letošním roce v rámci projektu Pomozte naplnit misky v útulcích litvínovský psí útulek. Pomoci můžete i vy. V útulku přivítají dárce psích konzerv a pamlsků. Laskominy zvířecím azylantům mohou dopřát právě jen díky pomoci veřejnosti a firem.

Granule získal útulek díky projektu Nadace o ochranu zvířat ve spolupráci se společnost Mars Czech s.r.o. Psí útulek v Litvínově společnost vybrala zejména díky přístupu ke zvířatům, akcím útulku a pružností při umisťování opuštěných zvířat do nových domovů.

„Ve výběrovém řízení na základě vyhodnocení dosavadní činnosti útulku jsme získali 1 155 kilogramů krmiva. Ze stejného zdrojem jsme už letos v létě dostali 870 kilogramů granulí. Je to významná pomoc pro náš útulek, za kterou samozřejmě velmi děkujeme. Nadace na ochranu zvířat není ale jediným dárcem, kterému záleží na životě zvířat v našem útulku. Na Konto Punťa dosud lidé v letošním roce poslali 30 tisíc korun. Z nadace Pes v nouzi obdržel útulek věcné dary. Na zimu jsme připraveni díky daru Edity Jeppson ze Švédska. Za peníze od této dárkyně jsme pořídili vyhřívání pro všechny boudy v útulku, které zajistí, že se zvířata zahřejí i ve velkých mrazech. Dar v hodnotě 20 tisíc korun dostal litvínovský psí útulek od HC Verva Litvínov. Za peníze jsme pořídili 325 konzerv, kalové čerpadlo a dřevěné posezení. Všem dárcům patří poděkování,“ uvedl velitel Městské policie Litvínov Zdeněk Urban.

Granulí má nyní útulek dostatek. Pomoci mohou lidé tím, že přinesou třeba konzervy. Psi přivítají také pamlsky, které jim mohou pobyt v útulku dál zpříjemnit.

Aktuálně je v útulku osmadvacet psů, kteří spotřebují zhruba deset kilogramů krmiva denně.

PROVOZNÍ DOBA MĚSTSKÉHO PSÍHO ÚTULKU BĚHEM VÁNOČNÍCH SVÁTKŮ

  • DNE 24.12.2017: 09:00 hod. - 14:00 hod.
  • DNE 25.12.2017: 09:30 hod. - 12:00 hod.
  • DNE 26.12.2017: 09:30 hod. - 12:00 hod.
  • DNE 01.01.2018: 09:30 hod. - 11:30 hod.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru