Poškozené zařízení opraví za několik týdnů. Obyvatelům z okolí se Unipetrol omlouvá
Jeden z provozů ve starší části areálu. Nedaleko odsud došlo v úterý ráno k požáru. Ilustrační foto: e-mostecko.cz
Litvínov

Litvínov - Společnost Unipetrol má odhad prvních škod, které vznikly po ranním výbuchu a následném požáru. K tomu došlo v půl páté ráno. Náprava může trvat několik týdnů.

"Jedná se o lokální škodu na jednotce parciální oxidace (POX), zejména na potrubí, kabeláži a izolacích. Výrobní jednotky vodíku a čpavku jsou prozatím odstaveny. Provoz rafinérie je omezen částečně," sdělil v úterý po poledni vedoucí odboru externí komunikace Pavel Kaidl.

"Podle našich prvních odhadů bude jednotka parciální oxidace uvedena zpět do provozu v následujících týdnech. Životní prostředí a zdraví zaměstnanců nebylo poškozeno ani ohroženo. Obyvatelům okolních obcí se omlouváme za způsobené nepříjemnosti spojené s doprovodnými hlukovými efekty," dodal mluvčí.

Firma popřela informace některých médií, která hovořila o výbuchu tlakových lahví. Takové informace podle Unipetrolu nejsou pravdivé.

Psali jsme

{article 46414}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

{article 46156}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru