V Litvínově je nová kamera městské policie. Vidí na tato místa
Podkrušnohorská ulice v létě, ještě před opravou povrchu silnice. Ilustrační foto: e-mostecko.cz
Litvínov

Litvínov - V městském kamerovém systému v Litvínově přibyl nový kamerový bod. Celkem tak na bezpečnost v Litvínově dohlíží 30 kamer. Ta nejnovější je u základní školy s rozšířenou jazykovou výukou. Informovali o tom litvínovští strážníci na svém webu.

Nový kamerový bod dohlíží nejen na zrekonstruované víceúčelové hřiště, které zatím nebylo od září zprovozněno, ale také na část Podkrušnohorské ulice, na prostranství před školou, školní park a tak zvané T20.

„Provozujeme městský kamerový systém nejen pro Litvínov. Dohlížíme prostřednictvím kamer také na Meziboří a Horní Jiřetín. V obou městech je po šesti kamerách,“ uvedl velitel Městské policie Litvínov Zdeněk Urban. Obsluha městského kamerového systému je pro strážníky neocenitelným pomocníkem.

„Velmi často je to právě obsluha kamerového systému, která si všimne nezvyklého dění, páchání přestupků nebo situace, která si žádá přítomnost strážníků či policistů. Ověřují také oznámení od občanů. Například, když někdo ohlásí dopravní nehodu, rvačku, ležícího člověka, je to obsluha kamerového systému, která událost potvrdí ještě před příjezdem hlídky,“ říká dále Zdeněk Urban.

Nový kamerový bod má především zajistit dohled nad víceúčelovým hřištěm, které už v minulosti jednou vandalové poničili.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru