Mostecký ples vydělal na tuto relaxační místnost
Snoezelen bude sloužit klientům DSS Litvínov. Foto: Ústecký kraj
Litvínov

Litvínov - V úterý 19. prosince 2017 se v příspěvkové organizaci Domovy sociálních služeb (DSS) Litvínov uskutečnilo slavnostní otevření speciálního relaxačního prostoru, snoezelenu, který byl pořízen z výtěžku 14. reprezentačního plesu Ústeckého kraje konaného dne 25. 3. 2017 v Kulturním domě v Mostě.

„Jsem rád, že výtěžek ve výši téměř dvě stě tisíc korun posloužil dobré věci. Věřím, že naši klienti této speciální relaxační místnosti plně využijí a nově vybudovaný prostor si oblíbí,“ řekl při otevření ředitel DSS Vladimír Vopelka. Otevření snoezelenu se zúčastnila vedoucí odboru sociálních věcí KÚÚK Petra Lafková.

Snoezelen je speciálně upravená místnost, ve které lze využít technického vybavení k multismyslové stimulaci, jako jsou bublinkové vodní sloupy, hvězdné nebe, projektory s olejovými nebo tematickými kotoučky, optická vlákna, aroma lampa, zrcadlová koule, speciální pohodlný měkký nábytek a další. Pomůcky slouží ke stimulaci smyslů nebo k relaxaci. Důležitým prvkem prostředí snoezelenu je jeho variabilita a možnost využití pro všechny věkové skupiny.

DSS Litvínov je příspěvkovou organizací Ústeckého kraje a poskytuje sociální služby. Zajišťuje pomoc a podporu seniorům a lidem s postižením při jejich začleňování do společnosti. Vytváří podmínky pro plnohodnotný způsob života tak, aby se předešlo vyloučení těchto lidí ze společnosti.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru