Starosta Meziboří Petr Červenka: Investovali jsme miliony, jedna věc se ale stále nedaří
Velkou investici Meziboří vloni vložilo do obnovy kotelen. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Meziboří - Meziboří patří mezi nejbezpečnější města v kraji. Starosta Petr Červenka jej označuje také za jedno z nejčistších v celém regionu. „Jsem také velmi rád, že hospodaření města Meziboří je dlouhodobě velmi dobré, o čemž svědčí kontroly z Krajského úřadu Ústeckého kraje s pozitivními výsledky,“ říká v hodnocení loňského roku. Přečtěte si také, co město plánuje v letošním roce.

„V loňském roce jsme největší důraz kladli na zvelebení základní školy tak, aby měly naše děti pro učení ty nejlepší podmínky. Do základní školy jsme investovali bezmála 4,5 miliónů korun. Podařilo se také vybudovat novou učebnu polytechnického vzdělávání, na kterou přispěla také těžební společnost Vršanská uhelná.

Další významnou investicí loňského roku byla klimatizace v objektu celé radnice, tedy nejen v kancelářích městského úřadu, ale také v prostorách, které využívá Česká pošta a Policie ČR.

Připravili jsme také rekonstrukci obřadní síně, kde byla kromě klimatizace vyměněna elektroinstalace a probíhá výměna vnitřního zařízení. Během roku jsme řešili havarijní situaci v městském kulturním zařízení, když selhala vzduchotechnika v kinosále a za 3 400 tisíc korun bylo nutné pořídit novou.

Bezmála jeden milión korun jsme investovali do rekonstrukce chodníků a komunikací. Dalších 3,5 milionu korun jsme investovali do zateplení objektů č.p. 136 – 138.

Největší investiční akce loňského roku ale směřovala do tepelného hospodářství. Decentralizace tepelného hospodářství vyšla město na téměř 24 miliónů korun.

Chodník pořád chybí

Loňský rok ale nebyl pouze úspěšný. Mrzí mě, že se nepodařilo vybudovat chodník mezi Litvínovem a Mezibořím, přestože jsme pro to udělali maximum. Meziboří totiž zatím nezískalo dotaci. V žádosti chyběl platný územní souhlas, který na svou část projektu nestihl doložit Litvínov.

Velkou radost mám z aktivit soukromých subjektů na území Meziboří. Rozvíjí se sociálně zdravotnické zařízení SENMED, které navázalo na stejně úspěšné zařízení REMED. Úspěšně byla dokončena rekonstrukce bývalé střední školy a její přeměna na Senior park, kde vzniklo příjemné bydlení především pro starší ale soběstačné obyvatele města.

Velkým přínosem pro město je také rekonstrukce objektu čp. 129, kde byl v loňském roce slavnostně zahájen provoz v novém zákaznického centra UPC. Dlouho prázdný a nevyužívaný dům koupil soukromý investor a vybudoval tu moderní prostory pro podnikání i nadstandardní bydlení. UPC v Meziboří postupně zřídí dvě stě nových pracovních míst. Těší mě také, že se rozvíjí s novým majitele Střední škola Educhem.

Co bude letos?

V letošním roce chceme pokračovat v rekonstrukci základní školy. Investovat budeme do výstavby parkovišť v ulicích Májová a Nad parkem. Po rekonstrukcích rozvodů vody a kanalizace, které bude provádět SČVK, plánujeme také opravu komunikací v ulicích Nad Parkem a Zahradní. Pokračovat budeme druhou etapou v rekonstrukci náměstí 8. května, na kterou žádáme dotaci se Státního fondu Dopravní infastruktura. Projektové dokumentace připravujeme na zázemí pro tenisty a parkoviště pod bývalou základní školou.

Na závěr chci poděkovat všem aktivním občanům města Meziboří, kteří se zasloužili o to, že se nám v Meziboří dobře žije, a kterým není jedno, jak to ve městě vypadá. Všem zaměstnancům městského úřadu a jeho zařízení, přednostně pak pracovníkům technických služeb, kteří pečují o čistotu ve městě. Všem členům TJ Baník Meziboří, kteří bez nároku na odměnu věnují svůj čas sportující mládeži, stejně tak všem členům mezibořského fotbalového klubu, kteří rovněž pečují o mladé sportovce.

Poděkování patří spolkům, jejichž členové se podílí na organizaci společenských aktivit ve městě. Vyzdvihnout musím rovněž naše seniory a jejich činnost v rámci Klubu seniorů.

Poděkování patří rovněž našim dobrovolným hasičům nejen za jejich zásahy při mimořádných událostech loňského roku, ale také za jejich podíl na organizaci celoměstských akcí, jako je stavění máje nebo lampionový průvod.“

Starosta Meziboří Petr Červenka

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru