Dost bezohlednosti. Ohňostroje v Meziboří omezí vyhláška
Ilustrační foto
Litvínov

Meziboří - Meziboří připravilo novou vyhlášku, kterou reguluje používání hlučné zábavní pyrotechniky. Ohňostroj bude možné v Meziboří pořádat pouze výjimečně a s povolením města.

Vedení města reaguje vyhláškou na neukázněnost některých obyvatel, kteří používají pyrotechniku bez ohledu na své sousedy. „Někdy jde i o zdraví. Lidem nevadí, že je v blízkosti například kočárek s malým dítětem a házejí bouchací kuličky. Ohňostroje při rozličných oslavách ruší noční klid, bez předchozího varování či upozornění majitelům děsí domácí zvířata a celkově narušují pohodu bydlení ve městě,“ vysvětluje starosta Petr Červenka, proč se město rozhodlo používání pyrotechniky regulovat.

Zákaz využívání pyrotechniky neplatí od 12 hodin 31. prosince do 12 hodin 1. ledna. O další výjimky je nutné požádat město nejpozději 30 dnů před konáním akce.

(ema)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru