Chcete si na Meziboří půjčit na opravu bydlení? Úroky tu zlevnily na bezkonkurenční sazbu
Město Meziboří. Ilustrační foto
Litvínov

Meziboří - Občané města Meziboří si mohou nově půjčovat z Fondu oprav a modernizace bytového fondu s jednoprocentním úrokem. Na posledním jednání tuto změnu schválili mezibořští zastupitelé.

Ve fondu je v současné době osm miliónů korun. Za předchozích podmínek si už čtyři roky nikdo z Mezibořských o půjčku nepožádal. Zastupitelé zvažovali také, zda po vzoru jiných měst nečerpat prostředky z fondu na investice města, případně neposkytovat půjčky zcela bez úroku. Tuto možnost ale městu nedoporučili právníci. Městu by totiž vznikaly pouze náklady spojené s administrací půjček.

Úrok se změnou pravidel snížil o dvě procenta. Zastupitelé dále schválili vyplacení mimořádných odměn členům okrskových volebních komisí za proběhlou prezidentskou volby v celkové výši 63 200 Kč.

Meziboří tak reagovalo na petici za spravedlivé odměny členů volebních komisí. Petiční výbor výzvu poslal také Vládě ČR, která však na výzvu nijak nereagovala. „Dvoukolové volby, jako byly ty poslední prezidentské, jsou v ohodnocení členů volebních komisí nespravedlivé. Ve druhém kole jsou odměny velmi nízké, pouze dvě stě korun. Mimořádná odměna je správný krok, ale do budoucna by tuto odměnu nemělo platit město ze svého rozpočtu, ale stát,“ uvedl starosta města Petr Červenka.

Zastupitelé schválili počet členů zastupitelstva pro volební období 2018 – 2022. Zastupitelů zůstává i na další čtyři roky patnáct. „Současný model se osvědčil a zůstává stejný. Patnáct zastupitelů je pro Meziboří dostatečný počet,“ uvedl starosta města Petr Červenka.

(ema)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru