Litvínov upraví několik přechodů, aby byly bezpečnější
Křižovatka ulic Mezibořská a Žižkova, kde jsou nyní dva nevýrazné přechody. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - V Litvínově se budou předělávat přechody pro chodce, aby byly bezpečnější. Rada města Litvínova už schválila zadávací dokumentaci na veřejnou zakázku malého rozsahu na bezpečnostní úpravy komunikací.

Jedná se o stavbu schválenou v akčním plánu. Předpoklad zahájení prací je květen 2018. Předpokládaná hodnota zakázky činí 1,97 milionu korun. Jedná se o rekonstrukci přechodů a veřejného osvětlení. Stavební práce zahrnují úpravy vybraných přechodů a rekonstrukci veřejného osvětlení. Jsou rozděleny do stavebních objektů:

  • ul. Tyrše a Fügnera a Ruská, Opltova (1 přechod + 1 úprava Opltova)
  • ul. Tyrše a Fügnera, Podkrušnohorská (2 přechody)
  • ul. Podkrušnohorská, Tylova (1 přechod)
  • ul. Mezibořská, Žižkova (2 přechody)
  • ul. Valdštejnská (1 přechod)

Jedná se o rekonstrukci přechodů a chodníkových ploch podle normových požadavků, s bezbariérovým přístupem (prvky s reliéfní dlažbou). Stávající asfaltová konstrukce chodníkových ploch bude nahrazena za betonovou dlažbu. Součástí jsou také nové vodorovné dopravní značení, vodící prvky pro nevidomé a místy i výměna silničních obrub.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru