Meziboří má schválený rozpočet, počítá se s dokončením obnovy náměstí i stavbou parkovišť
Město Meziboří.
Litvínov

Meziboří - Na posledním jednání schválili mezibořští zastupitelé rozpočet pro letošní rok. V rozpočtu jsou naplánovány investiční akce za více než 44 miliónů korun. Meziboří chce investovat i v případě, že nezíská dotace.

Rozpočet byl schválen ve výši 122,2 milonu korun. „Z toho běžné výdaje činní 77,8 milionu korun, jejichž součástí je i naplánovaná oprava komunikací v areálu garáží na Markově kopci ve výši 10 miliónů korun. Kapitálové výdaje v hlavní činnosti činní 44,4 milionu korun,“ informovala zastupitele vedoucí finančního odboru Jarmila Roubalová.

Vlastní příjmy rozpočtu se skládají z daňových příjmů ve výši 57,96 milionu korun a nedaňových příjmů ve výši 974 tisíc korun. Neinvestiční dotace dosahují 2,58 milionu korun. „Provozní rozpočet je záporný ve výši 8,73 milionu korun. Rozdíl navrhujeme krýt ze zůstatku na bankovních účtech,“ doplnila Jarmila Roubalová.

V rozpočtu pro letošní rok je počítáno mimo jiné s nákupem zimní nástavby pro sypač za jeden milion korun. Na dokončení rekonstrukce náměstí 8. května je v rozpočtu 16,5 milionu korun. „Na tuto akci žádáme o dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Jsme ale připraveni náměstí dokončit i v případě, že dotaci nezískáme,“ uvedl starosta města Petr Červenka. Na realizaci parkovišť v Májové a Nad parkem je v rozpočtu sedm miliónů korun.

Dalších 11,7 milionu korun je v rozpočtu na komunikaci pro pěší mezi Mezibořím a Litvínovem. Této stavbě se budeme věnovat více v samostatném článku.

V rozpočtu se objevilo také navýšení osobních výdajů oproti minulým letům. Město v rozpočtu totiž počítá i s finanční rezervou pro případ, že by nezískalo dotaci na veřejně prospěšné práce pro technické služby. V rozpočtu je dále například 700 tisíc korun na bezbariérové sociální zařízení v kulturním zařízením města, dva milióny korun na rekonstrukci elektrorozvodů v základní škole, dvě stě tisíc korun na stopovač pro zimní areál či dva milióny korun na rekonstrukci elektro ve sportovní hale.

(ema)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru