Meziboří podpoří hasiče i metal. Budou celoměstské akce
Ilustrační foto: CC0
Litvínov

Meziboří - Mezibořští radní schválili dotaci ve výši 47 tisíc korun Sboru dobrovolných hasičů Meziboří. Peníze hasiči využijí na pořádání celoměstských akcí.

V letošním roce to bude stavění májky, Oslavy Mezinárodního dne dětí a lampionový průvod. Všechny tři akce se v Meziboří konají opakovaně a těší se vždy velkému zájmu obyvatel města.

Na ozvučení a propagace Severočeského hudebního festivalu „Metalboří open air 2018“ konaného 23. června na Meziboří v areálu sjezdovky získal od města 15 tisíc korun organizátor akce Tomáš Janatka.

Dalších 15 tisíc korun schválili radní pro Domov sociálních služeb Meziboří na zajištění přípravy a organizace akce MEZIBOŘSKÉ SLUNCE, zajištění výletů a dalších volnočasových aktivit uživatelů v rámci Klubu seniorů. „Všechny dotace jsou směřovány na podporu volnočasových aktivit obyvatel města. Lampionový průvod, oslavy dětského dne nebo stavění májky mají lidé v oblibě a zúčastňuje se ho vždy velký počet obyvatel města. Podpořili jsme také Metalboří open, což je akce pro mladé a baví je. Stejně tak jsme podpořili i Domov sociálních služeb Meziboří, který poskytuje služby také našim seniorům a jejich akcí se účastní rovněž veřejnost,“ uvedl starosta města Petr Červenka.

Zastupitelům doporučili radní schválit Plán rozvoje sportu města Meziboří. Plán formuluje cíle, priority a zajištění rozvoje sportu ve městě. „Oblast sportu je z pohledu vedení města důležitou součástí života místních obyvatel i návštěvníků regionu. Sportovní aktivity přispívají nejen ke zlepšení zdravotního stavu obyvatel, ale přispívají k rozvoji společnosti, podporují sounáležitost občanů, zlepšují jejich vztah k městu. Cílem je, aby město Meziboří bylo místem s dostatečnou nabídkou sportovních zařízení, která nabídnou občanů i návštěvníkům dostatečné možnosti pro aktivní trávení volného času včetně odpovídajících zázemí,“ uvedl starosta města Petr Červenka.

V Meziboří hodlají podporovat dvě kategorie sportu, a to sportovní volnočasové aktivity běžné populace a organizovaný sport, tedy sportovní aktivity sdružení a spolků případně sportovních svazů. Podpora města má být přímá finanční ve formě příspěvků a dotací na sportovní akce, na činnost sportovních a zájmových organizací a na údržbu, provoz a rozvoj sportovních zařízení a ploch ve vlastnictví města.

Finanční podpora rozvoje sportu a sportovních organizací je každoročně zahrnuta do rozpočtu města. Další finanční prostředky jsou v rozpočtu aktuálně vyčleňovány na rozvoj a údržbu sportovních zařízení, které jsou v majetku města. Další forma podpory je technická podpora. Jedná se o údržbu, provoz a rozvoj stávajících sportovních zařízení v majetku města, pořizování sportovních zařízení nebo jejich částí, nákup a dovybavení sportovních zařízení a modernizace a opravy stávajících dětských hřišť. Součástí plánu je také postupné rozšiřování současné sportovní infrastruktury.

(ema)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru