Thomas Sebastien Müller: Ropovod středem měst posvětilo ministerstvo průmyslu a obchodu
Thomas Sebastien Müller
Litvínov

Litvínov - Na Litvínov dopadla další bomba. Ke všem těm problémům se sociálně nepřizpůsobivými, nezaměstnaností, kriminalitou, ostravskými kaly za humny a etylenovodu v zastavěné části města s velkorysým ochranným pásmem, má přibýt ještě ropovod.

Vedení města na skutečnost, že se ministerstvo průmyslu a obchodu spolu s majitelem produktovodu chystá vést rouru s ropou v koridoru etylenovodu, přišlo jen náhodou. Ministerstvo průmyslu a obchodu o tom ale jednalo s krajem už v prosinci loňského roku. Tedy v době, kdy vedla ministerstvo stejná strana, která vládne také Litvínovem.

Asi má ANO maličký problém s komunikací. Krajští úředníci probrali s těmi ministerskými jejich návrh trasy ropovodu, která sice vyhovuje státní společnosti MERO ČR, ale zcela nerespektuje zájmy Litvínova a ostatních obcí, kterými má ropovod vést, návrh vyvěsili a na starostech dotčených obcí, tedy i na starostce Litvínova, je, aby zaslali své připomínky.

Věřím, že se starostům i krajským politikům podaří ministerské úředníky i vlastníka produktovodu přivést společně k rozumu a prosadí jinou trasu. Nezpochybňuji potřebu Evropské unie i České republiky výstavby tohoto ropovodu, který má zajistit energetickou nezávislost více zemí, proč na to ale mají doplácet občané Litvínova a Klínů?

Trasa ropovodu může vést mimo zastavěné území a ropovod svůj účel splní stejně tak dobře. Jen musí pro tentokrát ministerští úředníci brát na obyvatele regionu, o který si všechny vlády už dlouhé roky otírají boty, ohledy.

  • Thomas Sebastien Müller
  • zastupitel města Litvínova
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru