Thomas Sebastien Müller: Skončí v Litvínově plavci na suchu?
Thomas Sebastien Müller
Litvínov

Litvínov - Iniciativa politického uskupení "Litvínov Do TOHO" v čele s Petrem Globočníkem prosazující za každou cenu referendum o umístění plaveckého bazénu ve mně nejprve vzbudila mírné pobavení.

Že opravdu někdo chce po mnoha letech dohadů, odkladů a politických kompromisů na malém litvínovském politickém hřišti opět měnit už rozhodnuté a nikoliv za pět minut dvanáct, ale hodně po dvanácté, vybírá pro plánovaný plavecká bazén zcela nové místo, jsem považoval za nepovedený žert a amaterismus. V přesvědčení, že se skutečně jedná jen o snahu zviditelnit se za každou cenu a plácnutí do vody krátce před komunálníma volbami od politického uskupení, o kterém nebylo čtyři roky vidu slechu, jsem okamžitě poté, co výjimečně shodná koalice s opozicí snahu vyhlásit referendum odmítla, pustil tuto iniciativu z hlavy.

Politické uskupení „Litvínov Do TOHO“ ale svůj záměr s referendem zřejmě myslí vážně, protože po Litvínově sbírá podpisy pod petici, kterou hodlá zastupitelstvo k vyhlášení referenda donutit. Zdá se mi nefér chtít podpisy od lidí, kteří nemají všechny informace potřebné ke správnému rozhodnutí. Když na vás totiž někdo během městských slavností či studentského majálesu vybafne s otázkou, zda chcete bazén v centru města, pak je nasnadě, že chcete.

Už se ale nedozvíte, že to znamená další několikaletý odklad, že starý bazén doslouží dávno před tím, než bude v centru města stát nový, že velmi úspěšní litvínovští plavci budou muset trénovat v jiných městech a pravděpodobně se to odrazí na jejich výsledcích, a že na několik let skončí také plavecký výcvik pro malé děti, který v Litvínově hradí město. Od iniciativy politického uskupení "Litvínov Do TOHO" přesunout plánovaný bazén z Koldomu do centra se důrazně distancuje také litvínovský plavecký klub.

Dalo by se dlouze polemizovat o tom, zda je lepší bazén na Koldomu, kde bude propojen s letním koupalištěm a koupací sezóna se tak prakticky nepřeruší po celý rok bez ohledu na počasí, nebo zda je výhodnější a lidem příjemnější postavit nový bazén na místě starého, kam jsou lidé zvyklí docházet a minimálně obyvatelé centra Litvínova nemusí dojíždět. To už je ale dávno za námi. O tom měli lidé z politického uskupení "Litvínov Do TOHO" mluvit před dvěma lety, možná snad ještě před rokem.

Dnes jsou práce na novém plaveckém bazénu v běhu a zastavit je neznamená vrátit se na start a vyrazit znovu, ale zůstat několik let stát na místě. Zatím budou nejen naši plavci, ale také školní děti zcela na suchu.

  • Thomas Sebastien Müller (ČSSD)
  • zastupitel města Litvínova
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru