Martin Klika: Vyřeším Janov, vím jak
Martin Klika (ČSSD).
Litvínov

Litvínov - Jedničkou na kandidátce ČSSD v Litvínově je Martin Klika. Do komunálních voleb jde s programem, který navazuje na jeho dosavadní práci pro Ústecký kraj i pro město Litvínov. Martin Klika chce pro Litvínov především větší bezpečnost a klid. Vadí mu, jak se nepřizpůsobivá, zloději, dealeři drog, podvodníci a agresivní cizinci roztahují ve městě, kde vychovává své děti a žijí jeho přátelé.

S prosazováním bezpečnosti a potíráním kriminality má dlouholetou zkušenost Chce proto vyřešit kriminalitu, drogy na ulicích a nepřizpůsobivé nekompromisními a ráznými opatřeními. Nebojí se do toho šlápnout, prosazovat bezpečnost je totiž jeho původní profese.

Vaším heslem je „Vyřeším Janov, vím jak“. Sociálně vyloučené lokality jsou ale problémem celé republiky, vy skutečně víte, jak je řešit?

Sociálně vyloučené lokality vznikají tam, kam se stěhují nepřizpůsobivá lidé. Do Janova jich v posledních letech přišlo víc než dost. Odkladiště svých nepřizpůsobivých si z nás dělá Praha, ale i ostatní velká města republiky. Byty v Janově patří realitním agenturám a obchodníkům s chudobou. Pokud chceme zabránit tomu, aby se do prázdných a neudržovaných bytů stěhovali další a další nepřizpůsobiví, pak musíme prosadit, aby majitelé těchto bytů nemohli vydělávat na sociálních dávkách svých nájemníků. Pokud je rodině, a podotýkám, že to nemusí být nutně početná cikánská rodina, oni se velmi zdařilí nepřizpůsobiví najdou i mezi zapřisáhlými Čechy, jedno, kolik zaplatí nájem, protože na něj dostanou od státu, bude jich Janov plný. Základem, který už navrhujeme naší ministryni práce a sociálních věcí, je sloučení dávek na bydlení v jednu a stanovení jejího stropu. Na nájem by tak rodiny v Janově dostaly maximálně tolik, kolik je nájem v městském bytě. Jeho výše je stanovena tak, aby postačila i na údržbu majetku, ale zároveň na ní nikdo nebude bohatnout. Obchod s chudobou v Janově přestane být lukrativní.

2609mklika2

Sídliště musíme vyčistit od prázdných a vybydlených domů. Ze své pozice v Ústeckém kraji jsem se podílel na prosazování dotačních programů v rámci RESTART. Město může na demolici prázdných domů čerpat dotaci od státu. Dokonce se to už v případě ubytoven U Bílého sloupu podařilo. Všechny prázdné domy v Janově tak mohou jít za státní peníze k zemi. Stačí, když budeme jednat s majiteli a vykoupíme je. Na ruiny bez užitku se v rozpočtu města peníze najdou. Problémem zůstanou ovšem domy, kde je hned několik majitelů, převážně cizinců. V takovém případě navrhuji a prosazuji změnu legislativy, která by dala městům možnost tyto domy vyvlastnit. Majitelé těchto bytů nežijí v naší republice, o svůj majetek se nestarají, znehodnocují tím celý dům. Dům se stává pro sídliště nebezpečným, což by měl být pro vyvlastnění a demolici nejpádnější argument.

Do sídliště se musí vrátit klid a bezpečnost. Slušní lidé nesmí být obtěžováni a nebojím se říci utlačováni svými sousedy, kteří nechodí do práce, žijí z dávek, nevychovávají své děti a nerespektují zákony. Tady musí nastoupit důsledná represe. Spojit všechny složky, strážníky, policisty, hasiče. Za každý přestupek, za každou špatnost, odhozený odpad, hluk, alkohol na ulici, vulgarismy a pokřikování, za všechno musí okamžitě přijít trest. Každý chce mít klid. I ti nepřizpůsobiví. Jen si každý ten klid představuje jinak. Partička výtržníků nechce mít za zády neustále strážníka. To raději dají pokoj nebo se z Litvínova odstěhují tam, kde svůj klid najdou. Součástí takové výchovy je i prevence. Ta se ale musí zaměřit především na děti.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru