Kdo ovládne Litvínov? Sledujte zde průběh sčítání hlasů v přímém přenosu
Ilustrační foto
Litvínov

ČR – Komunální volby v České republice skončily. Nyní se bude pravděpodobně do večerních hodin čekat na výsledky ve větších městech. V menších obcích mohou být během odpoledne. Zde sledujte průběh sčítání on- line.

Sčítání hlasů zahájily okrskové volební komise bezprostředně po uzavření volebních místností ve 14 hodin. Následně zpracovávají zápisy o průběhu a výsledku hlasování a jejich správnost stvrdí všichni členové komisí svými podpisy. Podepsaný zápis doručí komise na přebírací místo Českého statistického úřadu. Pracovníci úřadu zde provedou kontrolu zápisu a vloží údaje do systému, přičemž zástupci komise obdrží pro následnou kontrolu opis údajů okrsku.

 

Poté jsou data v zabezpečené elektronické podobě odeslána do centra zpracování, kde jsou uložena do databáze.

„Z hlediska zpracování výsledků patří komunální volby k těm nejobtížnějším a kladou vysoké nároky jak na okrskové volební komise, tak na zaměstnance Českého statistického úřadu,“ připomíná předseda Českého statistického úřadu Marek Rojíček.
V komunálních volbách se o mandáty v celé zemi uchází přes 216 tisíc kandidátů. Pro volby bylo zaregistrováno více než 25 tisíc platných kandidátních listin.

Sledujte sčítání v Mostě

{article 99305}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru