Poznejte 7. základní školu v Mostě! Zajímavě a důkladně, v průběhu čtyř ročních období
7. ZŠ v Mostě. Foto: archiv školy
Most

Most - Mostecká základní škola s pořadovým číslem 7 v ulici Jakuba Arbese zve na dny otevřených dveří všechny předškoláky a jejich rodiče. Dny budou probíhat trochu jinak, jak se zde stalo již tradicí. Dny otevřených dveří začnou již v říjnu letošního roku a budou pokračovat do roku příštího, pod souhrnným názvem Čtvero ročních období na 7. ZŠ.

Čtvero ročních období je rozděleno do pěti částí a pěti dnů s pěti názvy v průběhu školního roku 2018/2019, kdy budou moci předškolní děti i jejich rodiče poznat školu dost důkladně.

„Tuto akci děláme již několik let a velmi se nám to osvědčilo. Dítě si díky tomu na novou školu zvykne, dobře ji pozná a až k nám v září příštího roku nastoupí, bude ve známém prostředí, bude znát své spolužáky i svoji paní učitelku. To je pro dobrý start ve škole hodně důležité. Rodiče mohou už dopředu komunikovat s učitelkou a řešit nějaké případné problémy či postižení dítěte. Děti i rodiče jsou tak na začátku školního roku mnohem klidnější a spokojenější,“ uvedla Libuše Hrdinová, ředitelka 7. ZŠ Most.

Prvním dnem, kterého se můžete zúčastnit, je Školní hraní. Uskuteční se ve středu 17. října od 16 hodin. Co můžete tento den očekávat?

Samozřejmě prohlídku školy a zejména různé pracovní činnosti, do kterých se děti i jejich rodiče zapojí. Učitelky vás přivítají v několika učebnách, kam si rozdělí děti do malých skupin. V každé skupině budou mít děti jinou aktivitu. Někde bude probíhat výuka angličtiny u interaktivní tabule, hravou formou. Jinde bude zase probíhat pracovní vyučování. Děti budou tvořit z modelíny, keramiky, či papíru, něco jednoduchého a vyzkouší si manuální činnosti. V další skupině se můžete těšit na matematiku hravou formou. Například na hru s různými geometrickými tvary a poznávání matematiky. Každá z připravených tříd bude mít nějakou zajímavou pracovní náplň. Chybět nebude ani práce na počítači či různé pohybové hry ve školní tělocvičně, kde bude k dispozici trenérka mosteckých házenkářek.

7. ZŠ totiž již dlouhodobě spolupracuje s DHK Baník Most a žáci chodí v rámci nepovinného vyučování do sportovní haly v Mostě. Zde se věnují různým pohybovým činnostem. Mohou si tak zdvojnásobit tělesnou výchovu z dvou na čtyři hodiny týdně, dobrovolně, a protože jde o nepovinné vyučování, nic za to neplatí. Ze strany dětí i jejich rodičů je o tuto možnost velký zájem.

Čtvero ročních období na 7. ZŠ zahájí 17. října od 16 hodin již zmíněným Školním hraním, bude dále pokračovat 11. prosince kdy se můžete těšit se svými předškolními dětmi od 16 hodin na Kouzelné cinkání, 20. března příštího roku pak také od 16 hodin na Dílničky, v dubnu příštího roku budou probíhat zápisy do prvních tříd. Noví prvňáčci 7. ZŠ si pak 29. května 2019 užijí Hřišťovku s opékáním.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru