V parčíku za mosteckým muzeem odhalí památník bitvy o Most
Miloslav Hrabák napsal o bitvě knihu.
Most

Most - V parčíku za oblastním muzeem připravuje město odhalení památníku bitvy o Most ze závěru roku 1918. Slavnostních okamžik je naplánován na úterý 27. listopadu od 15 hodin a kromě zástupců města a muzea se jej zúčastní i iniciátor vytvoření památníku Miloslav Hrabák, který o bitvě o Most napsal knihu. Křest této publikace bude součástí programu.

Po vzniku Československa docházelo v pohraničí, obývaném menšinami, k ozbrojeným střetům mezi místním obyvatelstvem a armádou nového státu. Kromě regulérní války, která se vedla zejména na Slovensku, a střetnutí s Polskem o Těšínsko, došlo i k ozbrojenému obsazení pohraničí obývaného Němci, jehož jedním z vrcholů byla 29. listopadu 1918 bitva o Most. Památník je připomínkou bitvy samotné i obětí na obou stranách konfliktu.

Bitvu o Most připomněla Mostečanům letos na jaře v areálu u přesunutého kostela velkolepá historická akce. Připomeňte si ji v článku OBRAZEM: Bitva o Most! Lidé sledovali, co se skutečně v našem městě před 100 lety stalo.

(dun, oh)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru