V Mostě bude pět nových chytrých radarů. Budou umožňovat i udělování pokut?
Ilustrační foto
Most

Most - Na jaře přibydou v Mostě nové radary. Smyslem jejich pořízení je především působit preventivně na řidiče. Poskytnou ale také cenné údaje o vytíženosti ulic a chování řidičů. Informují o tom Mostecké listy.

Město Most zakoupí pět ukazatelů okamžité rychlosti vozidel. V ulicích města se objeví na jaře příštího roku. „V současné době je vytipovaných 15 míst, na která budou radary průběžně umísťovány. Řidič, který dodržuje předpisy, přece nemusí o radaru předem vědět,“ říká vedoucí oddělení registrací, dopravy a komunikací Vojtěch Brzoň. Radary, které budou umístěny na sloupech veřejného osvětlení, budou mobilní, takže je v případě potřeby bude možné přesouvat na různá místa po Mostě.

Přestože systém bude v budoucnu umožňovat i udělování pokut, není to hlavním smyslem pořízení radarů. Doprava ve městě houstne, aut přibývá a řidiči se ne vždy chovají předpisově. Cílem je proto hlavně prevence.

Kromě měření okamžité rychlosti a identifikace státní poznávací značky budou tato chytrá zařízení umět rozlišovat vozidla například podle velikosti na osobní a nákladní a poskytovat anonymizované statistické údaje. Město tak získá cenné informace například o tom, které ulice jsou nejvíce vytížené, kolik aut jimi projíždí nebo jak se chovají řidiči. Údaje budou vyhodnocovány pomocí serveru městské policie.

(sed)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru