V Teplicích to funguje, v Kladně ne. Budeme mít sdílená kola v blízké době v Mostě?
Růžová rekola v Teplicích. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Budou si Mostečané moci půjčovat sdílená kola pro rychlý přesun po městě, například jako rekola.cz? Dotaz padl na facebookové stránce, na které mohou lidé pokládat otázky vedení města Mostu. Zde je odpověď.

"Město Most samozřejmě sleduje vývoj těchto služeb v oblasti sdílených kol včetně technických a ekonomických problémů s tím spojených. Bikesharing je smysluplný ve městech, kde je po této službě dostatečně vysoká poptávka. Navíc se jedná o službu, která je Vámi zmíněnou firmou Rekola provozována pouze v těch městech, kde ji město finančně podporuje nebo se najde soukromý subjekt, který tuto činnost dotuje. S touto firmou jsme již komunikovali, požaduje příspěvek města v úrovni stovek tisíc korun ročně," uvádí primátor města Mostu Jan Paparega.

"Domníváme se, že v současnosti je v Mostě v oblasti cyklodopravy prioritou vkládat finanční prostředky do zlepšení technicko - dopravních podmínek pro cyklisty, to znamená obnovovat a doplňovat cyklotrasy, budovat příslušný městský mobiliář. Potom bude například i více cyklostojanů, aby bylo kde sdílená kola umístit. Tím dojde k vytvoření tzv. indukované dopravy, tedy dopravy vyvolané novými trasami nebo podmínkami. Potom lze očekávat reálnou poptávku po této službě," myslí si Jan Paparega a dodává: "Jsme si vědomi faktu, že obdobná služba funguje v Teplicích, kde ale významný podíl zákazníků tvoří návštěvníci města. Naopak v Kladně se tato služba neuchytila. Vývoj těchto služeb sledujeme."

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru