Co se chystá: Mostecké politiky půjde sledovat přes kameru na webu
Ustavující zasedání mosteckých zastupitelů. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - V Mostě se chystají změny v jednacím řádu, které umožní sledovat jednání zastupitelstva on-line. Živé přenosy ze zasedání politiků už umožňují některá města v okolí, například Teplice či Louny.

Jsou navrženy změny v jednacím řádu Zastupitelstva města Mostu. Zabývat by se jimi měli zastupitelé už na čtvrtečním jednání od 14 hodin. Novinkou bude v příštím roce pořizování přímého obrazového a zvukového přenosu ze zasedání, který bude šířený prostřednictvím internetu. Odkaz na tento přenos najdou občané na internetových stránkách města Mostu.

Je navrženo také upravení časového limitu pro vystoupení občanů, které by se mělo prodloužit z pěti na sedm minut. Do jednacího řádu byl také zapracován článek týkající se nařízení Evropského parlamentu a Rady EU o zpracování a pohybu osobních údajů. Pokud novelizovaný řád zastupitelé schválí, pak by měl platit od 1. dubna příštího roku.

Drobných změn doznal i jednací řád Rady města Mostu, který radní vydali k datu 7. prosince 2018. Do řádu je doplněna možnost distribuce materiálů elektronickou cestou nebo například upřesnění týkající se hlasování a postupu v případě přerušení schůze.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru