OBRAZEM: Muž (82) si splnil sen. Stal se popelářem u mosteckých technických služeb
Splněné přání: Být popelářem. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most, Litvínov – Stoupl si na stupačku popelářského vozu a projel areálem mosteckých technických služeb. Pak vyšplhal vysoko do kabiny a už se jelo pracovat do mosteckých ulic. Panu Jaroslavovi, kterému bylo právě 82 let, se splnil sen.

Pomohl mu k tomu projekt Ježíškových vnoučat Českého rozhlasu. V mostecké ulici Pionýrů si vyzkoušel, jak se dálkově ovládá rameno, kterým se ze země vyzdvihují polopodzemní kontejnery, ohmatal si i hydraulické ovládání na klasické černé popelnice. Celou dobu zářil hluchoněmý senior radostí.

Dvaaosmdesátiletý Jaroslav je klientem Domovů sociálních služeb v Litvínově. V tamním zařízení žije již tři desítky let. „Jaroslav nesmírně rád třídí komunální odpad. Věnuje se tomu každý den po celá léta, a ani ve svém pokročilém věku se této činnosti nezříká. Když běžela kampaň na sběr plastových víček od lahví, také se aktivně zapojil,“ vysvětluje Michal Brožovič, vedoucí oddělení z domova sociálních služeb, který pana Jaroslava za splněním jeho snu do technických služeb doprovodil.

Splnění přání umožnily panu Jaroslavovi Technické služby města Mostu. „Rádi jsme se do projektu Ježíškova vnoučata zapojili,“ říká Zdeněk Procházka, vedoucí provozu odpadového hospodářství technických služeb, který se o organizaci ochotně postaral.

Ježíškova vnoučata vznikla v roce 2016, s nápadem přišla novinářka Olga Štrejbarová, které pomáhala parta nadšenců. V roce 2017 se do organizace pustil Český rozhlas. Vloni bylo doručeno více než 13 tisíc dárků, vybraly se peníze na pořízení mechanických a elektrických vozíků, objevila se však i zážitková přání. Jako to mostecké.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru