Městská policie Most přijme dva nové asistenty prevence kriminality
Ilustrační foto: MP Most
Most

Most - Město Most vyhlašuje výběrové řízení na pozici asistent prevence kriminality městské policie. Dva nové asistenty nebo asistentky prevence kriminality vybere komise 15. ledna 2019.

Asistenti slouží ve dvou směnách, ranní a odpolední, v dvoučlenných hlídkách. Jsou pravidelně školeni ve znalosti relevantních zákonů a vyhlášek města, sebeobraně a procházejí speciálním kurzem první pomoci pro bezpečnostní složky. Jsou v ulicích od 7 do 22 hodin a soustředí se zejména na problémové lokality a centrum města. Jejich působení městská policie také operativně přizpůsobuje podnětům obyvatel nebo zjištěným problémům. Dohlížejí na bezpečnost v ulicích a veřejný pořádek a jsou prostředníky mezi občany a městskou policií, které předávají informace z terénu i od občanů. Nepůsobí tzv. represivně jako městská policie nebo policie ČR, ale hlavně preventivně.

"Nedávají pokuty, spíše upozorňují a postupně, po dobrém, učí mostecké občany dodržovat městské vyhlášky. Často také velmi dobře umí domluvou zamezit vyhrocení sporů v sociálně vyloučených lokalitách. Ukazuje se nejen u nás, ale také v rámci ČR, že asistenti jsou velmi účinným nerepresivním nástrojem, a umí usměrnit některé lidi lépe než tradiční postupy policie. Když se objeví vážnější problém, volají asistenti samozřejmě strážníky, policii nebo zdravotnickou záchrannou službu," popisuje práci asistentů ředitel Městské policie Most Jaroslav Hrvol.

Mzdové náklady na 19 asistentů prevence kriminality jsou spolufinancovány z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR prostřednictvím dvou projektů, které končí v roce 2020. Město Most bude usilovat o získání dotačních prostředků na pokračování práce asistentů prevence kriminality v problémových lokalitách i v dalších letech.

Uchazeči o pozici asistenta prevence kriminality mohou zaslat dotazník a životopis na adresu: Městská policie Most, Vladimíra Majakovského 2150/8, 434 01 Most nebo jej osobně odevzdat ve služebně asistentů prevence kriminality v Pasáži u Lva v ulici Radniční (pod městským úřadem). Příjem životopisů končí 14. ledna v 9:00 hod. Zájemci mohou také kontaktovat přímo mentorku Nikolu Kulichovou tel. 476 448 704 nebo e-mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Více informací pro uchazeče o zaměstnání zde: Oznámení o vyhlášení výběrového řízení

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru