Výbuch v Chanově: Explozi způsobili výrobci drog, jeden musel s popáleninami do nemocnice
Hasiči zasahují na místě listopadového požáru v Chanově. Foto: archiv e-mostecko.cz
Most

Mostecko - S popáleninami skončil v nemocnici v Praze muž ve věku 33 let z Litvínova. Ten měl v listopadu v bytové jednotce v Mostě, ulice Zlatnická vyrábět spolu s dalším 42letým Litvínovanem psychotropní látku metamfetamin.

"Dvojice drogu vyráběla v cizím bytě za pomoci předmětů a chemikálií, které se používají k nedovolené výrobě drogy. Následkem toho došlo k výbuchu a zahoření bytové jednotky," uvedla v pátek mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Muži následně z bytu vyběhli, nasedli do auta a z místa ujeli. Informaci o požáru však dostali policisté a osádku vozidla zastavili nedaleko Mostu. Muž s popáleninami skončil v péči lékařů. Šetřením na místě kriminalisté zjistili, že se v bytě vařily drogy.

"Policisté zajistili 91 gramů čistého metamfetaminu, předměty k výrobě drogy a finanční hotovost. Hlídky do příjezdu hasičů provedly evakuaci osob z domu. Ke zranění nájemníků nedošlo," připomněla mluvčí policistů.

Vyšetřovatel nyní obvinil ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 33letého muže, kterému hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Druhý muž byl obviněn z přečinu ve spolupachatelství a soud mu může uložit až pětiletý trest odnětí svobody

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru