Velkým problémem Oseckých je nedostatek parkovacích míst
Parkování v Oseku můž být pro místní někdy problém. Foto: Ilona Kaulfuss
Most

Osek – V letošním roce čeká Osecké dokončení řady investičních projektů. Podle starosty Jiřího Macháčka je to například vybudování dalších bungalovů ve zdejším kempu. Nové bungalovy by měly poskytnout rozšíření ubytovací kapacity o 40 míst a do městské kasy přinést navýšení zisku z cestovního ruchu.

Další velkou investicí, kromě rekonstrukce oseckého Stropníku, o které jsme nedávno psali, se město chystá například na zateplení bytového domu v ulici Sokolská čp. 530. „Všechny tyto investiční akce jsou financovány z vlastních zdrojů,“ upozorňuje Jiří Macháček. Dotací bude podpořena rekonstrukce historického bytového domu č. 23 v ulici K.H. Borovského.

„Velkým problémem ve městě je parkování,“ zdůraznil starosta. Město Osek láká po celý rok turisty. Nejen památkami, jako je osecký klášter, nebo hrad Osek, ale taky řadou atraktivních přírodních lokalit. V některých exponovaných měsících mají návštěvníci města problém zaparkovat. Stejně jako místní, kteří by uvítali více parkovacích míst především v blízkosti bytových domů.

„V prosinci jsme dostali k posouzení projekt, který zahrnoval pouze část Hrdlovské ulice od čp. 641 do čp. 647.“ Podle Macháčka ale nebyla v projektu vyřešena situace s parkováním u domů čp. 648 až 650 a u malých panelových domů.

„Situaci jsme začali hned řešit. Jednáme s projekční kanceláří o dokončení této části a připravujeme projektovou dokumentaci na vybudování parkoviště za panelovým domem čp. 650“ Tam by podle oseckého starosty mělo v první etapě vzniknout dalších 32 parkovacích míst.

V průběhu roku chce město vyřešit i parkovací plochy v ulici Lidická, a to úpravou pozemku mezi silnicí a kolejištěm. Na tuto část je už dokonce připravena projektová dokumentace a bude potřeba ji pouze doladit podle aktuálních potřeb.

Z dalších větších investičních akcí čeká Osecké letos ještě oprava školního skleníku a dílen v Základní škole na Nelsonské ulici. V rámci této plánované akce už město požádalo o dotaci.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru