Mostecko bylo včera nejteplejším místem v republice! Také víkend nabídne učebnicové jarní počasí
Ilustrační foto: CC0
Most

Most - Bezmezně modrá obloha zalitá sluncem a na teploměru až 13 °C. Mostecko bylo na svatého Valentýna nejteplejším místem v České republice, jako jediné totiž atakovalo hranici 13,0 °C (druhý byl Žatec). Řeč je konkrétně o meteorologické stanici v mosteckých Kopistech.

V Mostě bylo ve skutečnosti tepleji a slunečněji než například na severu Libye, tamní přibližně 80 000 obyvatel čítající město Mardž čelilo silnému dešti a v maximu naměřilo 10 °C, přesněji 9,5 °C. Dobrou, vzhledem k roční době vlastně spíše špatnou zprávou je to, že o víkendu bude ryze jarní počasí pokračovat. Čili nic nebude bránit tomu si nasadit ponožky, zaplout s nimi do žabek a vyrazit vstříc novým dobrodružstvím.

Svátek zamilovaných byl začátkem nadprůměrně teplého počasí, za nímž stojí mohutná tlaková výše. Její střed se v pátek 15. února bude zdržovat přímo nad Českou republikou a tím pádem Mosteckem, což v praxi znamená hned několik věcí: Zaprvé bezvětří. Zadruhé minimum oblačnosti. Zatřetí relativně chladné ráno. Začtvrté velmi teplé odpoledne. Zapáté slzy v očích milovníků zimy. Prakticky po celý den lze počítat s jasnou oblohou, přestože v ranních hodinách se může, ale také nemusí objevit mlha/nízká oblačnost. Nejvyšší odpolední teploty okolo 8 až 12 °C, podobně jako ve čtvrtek, ráno v minimu kolem 0 až -4 °C.

Oba víkendové dny pojedou podle totožného počasového scénáře. Jasno od nevidim do nevidim, byť opět s menším ale v podobě ranní mlhy/nízké oblačnosti, která by se teoreticky, ale opravdu jen teoreticky mohla dožít odpoledního času, přes den v maximu okolo hříšných 8 až 12 °C (v tomto ohledu tedy beze změny) a v brzkých hodinách v minimu kolem 0 až -4 °C (tudíž rovněž to samé).

Ty, co baží po mrazu a sněhu, dozajista nepotěší to, že dle aktuálních prognóz tyto abnormální meteorologické podmínky vydrží (přinejmenším) do poslední dekády února. Tak snad koncem měsíce anebo v březnu. Samozřejmě reálná je i ta nejhorší varianta – zima se už nevrátí. Ale to snad ne. Uvidíme... (soj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru