Dopravce vyslyšel cestující, tahle tramvaj má nové čalounění. Dostala taky kameru
Foto: DPmML
Most

Mostecko – Na základě přání a připomínek cestujících došlo ke změně vnitřního vzhledu tramvaje EVO1. „Nechali jsme vyrobit nové čalounění a osadili ho do celé tramvaje. Někteří naši cestující si stěžovali, že je plastové sedačky studí, nebo že jsou nepohodlné. Celkem v celé tramvaji dostalo nové čalounění všech 29 sedadel,“ řekl Daniel Dunovský, ředitel Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova.

Na stejné tramvaji a také na autobusu SOR NB 12 byla instalována další novinka. „Jde o kameru, která sleduje prostor před vozidlem. Její záběry mohou pomoci vyšetřit případnou spornou situaci při dopravních nehodách. Nahrávka se ukládá ve vozidle a je k dispozici 72 hodin,“ doplnil Dunovský. Jak dodal, k nahrávce se však dostane pouze Policie České republiky.

„Mají elektromagnetický klíč, bez něj je nahrávka nedostupná. Celý postup byl konzultován s Úřadem na ochranu osobních údajů,“ uvedl na závěr Dunovský a dodal, že s montážemi kamer bude dopravní podnik pokračovat, touto technologií budou vybaveny i nově pořizované autobusy a tramvaje. (jh)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru