Na Matyldě se málem utopila dívenka, lidé a záchranáři ji přivedli zpět k životu
Ilustrační foto
Most

Most – V nemocnici na jednotce intenzivní péče skončila dívenka, která se v úterý odpoledne topila v mosteckém jezeře Matylda. Nebýt lidí okolo, nemusela přežít.

Stalo se to v odpoledních hodinách, zhruba mezi 17. a 18. hodinou. Podle ženy, která byla svědkyní záchranné akce, byla dívka pod vodou dlouho. „Známý ji pomáhal zachraňovat, našel ji pod vodou a společně s jedním pánem ji vytáhli na molo, kde jí jedna slečna, možná paní, dávala masáž srdce a známý dýchání z úst do úst,“ vypráví žena, která byla v tu dobu u vody se svými dětmi. Podle ní záchranáři nesli poté do sanity bezvládné tělíčko.

"Nevíme, jak dlouho se holčička topila, po záchranných manévrech se podařilo obnovit životní funkce. Byla hospitalizována na oddělení jednotky intenzivní péče v mostecké nemocnici," uvedl Pavel Šebesta, vedoucí zdravotnického operačního střediska.

Naší redakci také bylo potvrzeno, že holčička byla stará asi 8 až 9 let a že byla po obnovení životních funkcí při vědomí a komunikovala s posádkou.

V jiné mostecké nádrži, na Benediktu, vloni zahynul dospělý muž, který se snažil zachránit topícího se syna. Zatímco lidé a záchranáři tehdy dítě oživili, tatínek podlehl. Psali jsme v článku Otec se snažil zachránit tonoucího syna na Benediktu. Chlapce oživili, muž zemřel.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru