Obrnice získaly příspěvek na podporu prázdninových aktivit dětí a uspořádání slavností
Od konce července do konce srpna se děti a teenageři mohou těšit na dvanáct zajímavých akcí. Ilustrační foto: obec Obrnice
Most

Obrnice - Ústecký kraj vyhověl žádostem obce Obrnice o finanční podporu prázdninových aktivit dětí a mládeže a uspořádání zářijových slavností, které patří mezi nejvýznamnější společenské a kulturní události a mají dlouholetou tradici. Příspěvek z dotačního programu Volný čas 2019 činí 30 tisíc korun, na organizaci slavností obec získá 50 tisíc korun.

„Dotace nám umožní připravit pestré prázdninové aktivity pro naše nejmladší obyvatele a nabídnout i letos na slavnostech kvalitní zábavu se známými a populárními umělci a bohatým doprovodným programem,“ ocenil kladné rozhodnutí krajských zastupitelů starosta obce Stanislav Zaspal.

Od konce července do konce srpna se děti a teenageři mohou těšit na dvanáct zajímavých akcí zaměřených na sport, hry, tvořivou činnost či výlety. Patří mezi ně například fotbalový turnaj pro žáky do 14 a 15 let, atletický den, hry pro malé děti, turnaj ve společenských hrách, bingo, výlet do zoologické zahrady v Ústí nad Labem, výlet do lanového centra v Oseku či výroba svíček a mýdel nebo tvorba náramků.



K Obrnickým slavnostem obec zve obyvatele i návštěvníky z blízkého i vzdálenějšího okolí už potřinácté, tentokrát se sejdou na starém fotbalovém hřišti v sobotu 7. září v 15:00 hodin. Zábavním odpolednem provede přítomné moderátor Roman Lukáš. Na pódiu se vystřídá zpěvák Petr Kolář či skupina Maxim Turbulenc, diváky jistě pobaví i známý imitátor Petr Jablonský. Samozřejmostí je občerstvení s nabídkou kvalitních jídel a alkoholických i nealkoholických nápojů včetně ochutnávky domácích slaných či sladkých pokrmů z kuchyní místních hospodyněk.

Pro děti obec organizuje v době letních prázdnin už jedenáctým rokem také příměstské tábory, a to ve spolupráci s komunitním centrem občanského sdružení Duhovka. Jejich cílem je, aby děti a mladí lidé v obci trávili volný čas pokud možno efektivně a smysluplně. I v tomto případě se daří většinu nákladů spojených s uspořádáním tábora pokrýt z dotace. Ministerstvo vnitra ji poskytuje z programu prevence kriminality. (fou)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru