Ilustrační foto
Most

Prunéřov - Až do konce října tohoto roku bude z důvodu kompletní opravy komunikace omezen průjezd na dvoukilometrovém úseku silnice I/13 u tepelné elektrárny Prunéřov. Komunikace je kvůli velké intenzitě automobilové dopravy v nevyhovujícím stavu.

Jedná se o dopravně velmi silně zatížený úsek na trase Chomutov – Klášterec nad Ohří, který po provedeném diagnostickém průzkumu vykazuje nevyhovující skladbu konstrukce a nehomogenitu krytu vozovky.

Rekonstrukce směrově nerozdělené komunikace I/13 začíná před křižovatkou s komunikací III/1981 a končí před křižovatkou s komunikací III/01328 a III/22318.

Během opravy komunikace bude v denní pracovní dobu provoz řízen náležitě poučenými a označenými osobami, po skončení denní pracovní doby provoz bude řízen kyvadlově přechodnou semaforovou soupravou. Na základě vypracovaného dopravně-inženýrského opatření je oprava rozdělena do celkem osmi etap, ve kterých budou po částech opraveny oba jízdní pruhy komunikace.

V rámci opravy dojde k odstranění stávající vozovky, která bude nahrazena novým asfaltovým souvrstvím. V celé délce úseku budou po obou stranách doplněny chybějící nezpevněné krajnice. V případě mostu dojde k odstranění obrusné vrstvy, která bude nahrazena novou vrstvou. Podél komunikace budou dále pročištěny příkopy včetně propustků a propustků pod sjezdy k okolním nemovitostem.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru