O přednášky ve Věznici Bělušice je velký zajem. Studentům svůj příběh odvyprávěl i jeden z vězňů
Studentská návštěva Věznice Bělušice. Foto: VS ČR
Most

Bělušice - Počátkem školního roku navštívilo Věznici Bělušice 65 studentů ze Střední školy technické v Mostě, obor Bezpečnostně právní činnost. Návštěva se uskutečnila v prostorách okrasné zahrady, které jsou v současné době po úpravě pro tyto účely vhodné.

V prvním bloku, kdy tisková mluvčí představila vězeňskou službu v globálu a seznámila přítomné s profilací věznice, zavítal mezi studenty vybraný odsouzený. Vězeň ve spolupráci se speciální pedagožkou vyprávěl o svém civilním životě, životě ve výkonu trestu a odpovídal na otázky týkající se převážně negativních účinků užívání návykových látek a jejich následků, které jedince přivedou až do věznice.

V dalších blocích si studenti shlédli práci psovodů, která byla završena profesionální ukázkou vyhledání návykových látek psem. V předposlední části celá skupina vyslechla výklad týkající se práce odborných zaměstnanců s odsouzenými a dále byla seznámena s právy a povinnostmi vězňů.

Na závěr studenti obdrželi letáčky o možnosti přijetí do civilního či služebního poměru a byly zodpovězeny veškeré dotazy na toto téma. Jelikož se jednalo o studenty čtvrtých ročníků, o práci projevili velký zájem a zajímali se o podmínky a výhody, které Vězeňská služba poskytuje. Vězeňská služba doufá, že některé z nich brzy přivítá ve svých řadách.

  • Danuše Vránová
  • Tisková mluvčí Věznice Bělušice
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru