Most pod Hněvínem bude hotový příští rok, křižovatka v Komořanech ještě letos
Stavba nového mostu pod Hněvínem. Foto: Oldřich Hájek
Most

Mostecko - Zástupci chomutovské správy Ředitelství silnic a dálnic představili vedení Mostu stav přípravy významných investičních projektů s bezprostřední vazbou na dopravu v Mostě a informovali ho o průběhu realizovaných staveb v okolí.

Mosteckého primátora Jana Paparegu zajímala především probíhající rekonstrukce mostu na silnici I/27 pod Hněvínem, která má výrazný vliv na dopravu mezi Mostem a Chomutovem. Řidiči musejí využívat dlouhé objížďky po silnicích nižších tříd ve směru od Teplic na Chomutov. Zároveň se netajil zklamáním z přípravy této stavby, kdy docházelo k několika posunům termínu zahájení a změnám dopravně-inženýrských opatření.

„Most vede přes železniční trať, což vyžadovalo zároveň součinnost se Správou železniční dopravní cesty. K posunům termínu docházelo vlivem nevydaných stavebních povolení na objekty drah. Dopravně-inženýrská opatření neustále sledujeme a upravujeme dle aktuální situace, aby byla pro řidiče co nejkomfortnější,“ vysvětlil situaci na rekonstruovaném mostu ředitel Správy Chomutov Martin Vidimský. Zároveň primátora ujistil v tom, že rekonstrukce mostu je podrobena neustálým kontrolám.

Most by měl být zprovozněn v květnu příštího roku. Původně se sice počítalo s koncem letošního roku, po rozebrání konstrukce však vyšly najevo vady v založení mostu.

Zástupci Mostu byli zároveň ujištěni, že do konce roku bude částečně zprovozněna mimoúrovňová křižovatka Třebušice. Ta vyřeší u komořanské teplárny zúžení jinak čtyřpruhové silnice do dosavadních dvou pruhů.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru