Bujony, prázdné lahve, staré kabely k počítačům. Co vše kradou zloději na Mostecku?
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Zloději se na Mostecku často zmocňují i nečekaných věcí. Několik takových případů vyšetřují aktuálně policisté.

S nepoctivým úmyslem přišel koncem října do jednoho litvínovského supermarketu 37letý muž z Litvínova. Chtěl odcizit nějaké zboží a v jeho vozíku skončilo přes 120 balení různých bujonů v celkové hodnotě 2 500 korun, které však nezaplatil. Odcizené věci údajně hodlal prodat. To mu však nevyšlo, byl na místě zadržen pracovníkem ostrahy a předán policii. Ta zjistila, že muž byl již za krádež odsouzen a loni přišel z vězení. Policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení

Lapka ukradl nářadí, pivo i prázdné lahve

Nevítaného návštěvníka zaznamenal majitel rodinného domu v jedné obci na Mostecku. Zatím neznámý pachatel zřejmě v nočních hodinách u domu přelezl vysoké oplocení, vnikl do zahrady a odcizil volně odložené elektrické nářadí. Vzal i několik piv a přepravku s prázdnými lahvemi. Poškozený majitel vyčíslil vzniklou škodu na částku šest tisíc korun. Případem se zabývají obrničtí policisté.

V batohu měli smotky kabelů

Na policejním oddělení v Mostě skončili dva muži ve věku 27 let, oba z Mostu. Ti měli koncem října v podvečerní době překonat oplocení u jedné mostecké sběrny. Poté vnikli do uzavřeného prostoru, kde se ukládá elektronika a zde měli odcizit síťové a napájecí kabely od počítačů a televizorů. S lupem již odejít nestihli, na místě byli zadrženi. Policie oba umístila v policejní cele a následně jim sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním. Oba již v minulosti kradli a jeden z nich se letos vrátil z výkonu trestu.

Holicí strojek neodnesli

Na podezřelou dvojici, muže a ženu, narazili pracovníci ostrahy jednoho mosteckého supermarketu v centru města Mostu. Ti v oddělení drogérie vzali z regálu elektrický holicí strojek v hodnotě 899 korun. Muž si měl přístroj uschovat pod bundu a poté oba prošli pokladnou, aniž by za zboží zaplatili. Při odchodu byli zadrženi a předáni policii. Policisté zjistili, že oba již v minulosti kradli, žena se z výkonu vrátila nedávno. Policisté oběma sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který dvojici s ohledem na kriminální minulost hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Lup byl zajištěn.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru