Muž se fixou proměnil v těžce postiženého. Revizorovi byl ale podezřelý
Stačila fixka a větší tělesné postižení bylo na světě. Ilustrační foto: CC0
Most

Most - Až tříletý trest odnětí svobody může soud uložit za padělání veřejné listiny. Takového jednání se měl dopustit starší muž z okresu Most.

Ten měl v držení průkazku tělesně postižného, ale pozměnil v ní trochu její údaje. "Fixou si měl do kolonky před písmena značící tělesné postižení připsat navíc písmeno Z. Takto upravenou průkazku předložil v prostředku městské hromadné přepravy při přepravní kontrole revizorovi. Ten kvůli podezření na zásah v listině tuto zajistil," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Osoba, která má označení symbolem ZTP, má mimo jiné i nárok na bezplatnou dopravu pravidelnými spoji místní veřejné hromadné dopravy. Policisté na základě provedeného šetření muže obvinili z přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru