Mostečan jezdil vykrádat zahrady a dům do Havraně. Pokračoval, i když byla vyhlášena nouze
Obec Havraň. Ilustrační foto
Most

Havraň - Obrničtí policisté objasnili tři krádeže, které se staly v obci Havraň na Mostecku.

Podle nich se Mostečan již v lednu měl dostat na jednu zahradu poté, co překonal dvoumetrový plot. Tam zdolal násilím uzamčenou kůlnu a uvnitř měl odcizit dvě kalová čerpadla. Zahrádkáři zanechal škodu ve výši 2 000 korun.

Do obce se znovu vrátil v jiný den v lednu a opět měl krást na zahradě. Za použití síly překonal zámek u nástavby z nákladního auta, která slouží jako kůlna, a odnést měl sekačku, gola sadu, teleskopické nůžky a další nářadí. Poškozený majitel odhadl vzniklou škodu na částku 4 400 korun.

"V trestné činnosti pokračoval i v době vyhlášeného stavu nouze. Tento měsíc vyrazil do téže vesnice. U rodinného domu přelezl oplocení a z pozemku měl ukrást desítky metrů měděného kabelu," uvádí mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Kradl i přesto, že byl již za majetkový delikt odsouzen a potrestán. "Odcizené věci policisté již nezajistili, ty měl obviněný zpeněžit a peníze použít pro vlastní potřebu. Policie ho obvinila z trestného činu porušování domovní svobody a zločinu krádeže. Muž je stíhán na svobodě a hrozí mu až osmiletý trest odnětí svobody," uvedla tisková mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru