Mostečtí radní odvolali ředitelku mateřské školy v Hutnické ulici. Už nemohli jinak
Mateřská škola v Hutnické ulici. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Rada města Mostu rozhodla o odvolání ředitelky mateřské školy v Hutnické ulici Petry Nováčkové. Jednala tak na základě zjištění v souvislosti se stížností zaměstnanců uvedené organizace a na základě zjištění České školní inspekce při její inspekční činnosti ve dnech 27., 28. a 30. ledna letošního roku.

„Odvolání ředitele je vždy až poslední možností, jak problémy řešit, ale v tomto případě radní nemohli konat jinak. Ze šetření, které v mateřské škole provedla Česká školní inspekce a zřizovatel vyplynuly závažné skutečnosti, které vedly k jejímu odvolání. Jelikož však listinu o odvolání paní ředitelka ještě nepřevzala, další detaily nebudeme poskytovat, než se tak stane. Město jako zřizovatel musí pro předškolní vzdělávání dětí zajistit stabilní prostředí,“ sdělila náměstkyně primátora pro oblast školství Markéta Stará.

Mateřskou školu v Hutnické ulici vede od 27. března 2020 až do jmenování nového ředitele/ředitelky statutární zástupkyně Šárka Procházková.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru