Armáda v akci! Dva týmy vojáků budou v kraji jezdit na testování kvůli koronaviru
Armádní testovací tým. Foto: Armáda ČR
Most

Ústecký kraj – Nová odběrová místa pro občany s podezřením na nakažení koronavirem či vojenské odběrové týmy. I tím se zajímal krajský krizový štáb při svém posledním jednání.

Jaké je aktuálně dění v Ústeckém kraji, kterým se členové krizového štábu zabývali? Krizový štáb zajišťuje zřízení tří nových odběrových míst pro občany s podezřením na nakažení koronavirem. Nová odběrová místa vzniknou v Žatci, Litoměřicích a Rumburku. Zprovoznění odběrového místa v Žatci se plánuje na čtvrtek 16. dubna a zbylých dvou pak nejpozději v pondělí 20. dubna.

Armáda České republiky sestavila dva vojenské odběrové týmy, které v součinnosti s Krajskou hygienickou stanicí Ústeckého kraje pomáhají odebírat vzorky na testování v souvislosti s koronavirem. „Odběrové týmy máme ve všech krajích. Naši chemici z Liberce jsou připraveni vše potřebné dezinfikovat,“ uvedla Armáda ČR na svém twitteru.

Do centrálního skladu na krajském úřadě během prodlouženého víkendu dorazily dalších zásilky osobních ochranných pomůcek, závozy pokračují nadále i během tohoto týdne. Do regionu dorazily potřebné ochranné obleky, roušky, rukavice, ochranné brýle a rychlotesty.

Ústecký kraj v tomto týdnu projedná a rozhodne o obnovení odbavování cestujících v prostředcích veřejné dopravy. Ve vlacích začalo odbavování cestujících obvyklým způsobem již dnes a v autobusové dopravě by měl být běžný způsob odbavování cestujících zaveden nejpozději v pondělí 20. dubna. Ústecký kraj odhaduje ztráty na příjmech z provozu veřejné dopravy v této souvislosti na 50 – 60 miliónů korun měsíčně.

V Ústeckém kraji je nadále otevřeno vybraných 28 školských zařízení, do kterých mohou své děti přednostně umístit pracovníci krajského integrovaného záchranného systému.

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje se uskuteční v pondělí 20. dubna 2020.

Vedení Ústeckého kraje děkuje všem obyvatelům, že nadále dodržují a respektují všechna opatření nařízená vládou ČR v souvislosti se šířením nákazy koronavirem.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru