PŘEHLEDNĚ: Už se to blíží, za týden se otevřou nákupní centra, kina, kadeřnictví a další
Nákupní centrum Galerie Teplice. Ilustrační foto: Karel Horký
Most

ČR - Už za týden, 11. května, by se v rámci třetí vlny uvolnění podnikatelských a dalších činností nově měly otevřít divadla, kina a ostatní kulturní aktivity, konat kulturní, společenské a sportovní akce či svatby. Vše - stejně jako v případě bohoslužeb, spolkových a dalších veřejných akcí včetně tréninku sportovců - maximálně do 100 lidí v jeden čas na jednom místě při dodržování hygienických a dalších pravidel.

Jasná jsou také pravidla pro fungování kadeřnictví, pedikúr či masáží a velkých nákupních center, tedy zařízení, která se rovněž otevřou 11. května. K tomuto datu se také ruší zákaz zkoušení oděvů. Oblečení si budou moct zákazníci stejně jako boty vyzkoušet poté, co si vydezinfikují ruce. Před případným dalším nabídnutím jinému zájemci bude třeba oděv po dobu 24 hodin odděleně uložit od ostatního zboží.

Plné znění krizového opatření o zákazu maloobchodního prodeje a prodeje služeb včetně toho, co je třeba dodržovat, je k dispozici na tomto místě, opatření o omezení volného pohybu osob pak zde. Obecně přitom platí, že pravidla vždy záleží - stejně jako tomu bylo dosud - na vývoji situace s koronavirem, kdy na prvním místě musí být ochrana zdraví.

Od 11. května se budou moct částečně otevřít také základní, střední a umělecké školy.

0405opatreni

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru