Znáte dipování na internetu? Provozovaly ho tři Mostečanky, nyní čelí obvinění
Ilustrační foto: CC0
Most

Most - Vyšetřovatel mostecké policie z oddělení hospodářské kriminality obvinil z přečinu neoprávněného provozování hazardní hry tři ženy z Mostu. Ty dle policistů měly na internetových sítích v různých uzavřených a utajených skupinách provozovat hazardní hru tzv. dipování. Obviněné Mostečanky jsou stíhány na svobodě a za provozování nedovolené hry jim hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Mostečanka ve věku 35 let měla na internetu vystavit zboží jako výhru a uvedla počet čísel tzv. dipů (obdoba losů) k zakoupení, kdy se jednalo v řádu o několik desítek dipů na hru a cena jednoho čísla vyšla v rozsahu nejméně od 15 do nejméně 40 korun. Za tyto částky si jej soutěžící mohli zakoupit. Hráči poté zaslali částky na její bankovní účet. Následně po odkoupení všech čísel vylosovala výherce a tomu zaslala výhru. "Během hry měla přijmout od hráčů částky v celkové dosud přesně nezjištěné výši, nejméně však přesahující částku 30 tisíc korun a vydala výhru v nezjištěné hodnotě," přibližuje jednání mluvčí policistů Ludmila Světláková.

Další obviněná 33letá žena z Mostu obdobným způsobem vystavila zboží jako výhru, a během hry přijala od hráčů částky v celkové výši 40 tisíc korun a výhry vydala v neznámé hodnotě. Třetí obviněná, 27letá žena z Mostu, na internetové síti též provozovala „dipování“ a během několika měsíců jí na bankovní účet měla od hráčů přijít částka přesahující 300 000 korun a 3 200 eur.

Policisté v souvislosti s těmito případy upozorňují na hrozbu trestního stíhání. "Internetová hra tzv. DIPOVÁNÍ je nelegální. Jde o hru, která je podobná loterii nebo tombole a jedná se o sázkovou hru, při níž si zájemci prostřednictvím internetu zakoupí dipy – losy s čísly. Ty pak pořadatel hry slosuje a výherce získává cenu (zboží nebo peněžitou cenu)," uvádí tisková mluvčí Policie ČR.

V případě jednání pořadatele (fyzické osoby) jde ale o neoprávněné provozování sázkové hry. Kupující se pak v rámci trestního řízení stávají svědky a jsou k věci vyslýcháni.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru