Protřelí kriminálníci kradli v Mostě i Litvínově, mohou čekat přísnější tresty
Ilustrační foto
Most

Most - Vyšetřovatel mostecké policie obvinil ze zločinu krádeže, přečinů porušování domovní svobody, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neoprávněného užívání cizí věci a poškození cizí věci 37letého muže z Litoměřic a ze zločinu krádeže, poškození cizí věci 34letého muže z Litvínova. Starší se měl vloupat do bytu v Mostě, ve spolupachatelství pak měli krást v areálu jedné firmy u Litvínova.

Muž z Litoměřic měl koncem dubna v mostecké ulici Pionýrů přijít v poledne do domu, kde zrovna pracovali pracovníci jedné firmy na instalaci zařízení. Požádal je o zapůjčení vrtačky s tím, že se potřebuje dostat do svého bytu, protože nemá klíče. Tou se pak snažil u vstupních dveří překonat zámek u bytu, což se mu však nepodařilo. Zapůjčil si štafle, které objevil za vchodovými dveřmi do domu, a odešel s nimi před dům. Pomocí nich vylezl k oknu přízemního bytu, které rozbil a poškodil a následně vnikl do bytu. "Tam si připravil k odcizení televizor, který však odnést už nestihl. Na místo dorazila přivolaná hlídka policie, která nenechavce omezila na svobodě. Muž policii pro změnu uvedl, že do bytu vnikl proto, aby svému bratranci přinesl jeho věci, což se nezakládalo na pravdě. Již v minulosti byl potrestán a skutek měl spáchat v době nouzového stavu," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Obviněný má mít na svědomí i další krádež. Spolu s 34letým mužem z Litvínova měli vniknout na Litvínovsku do areálu jedné firmy. Tam se za použití násilí dostali do budovy a poté i do některých místností, ze kterých měli odcizit klíče od osobních a nákladních vozidel, různé nářadí, nezjištěný počet montérek a triček. Při vloupání poškodili okna v areálu a vstupní vrata do objektu. "Při krádeži měl muž z Litoměřic v areálu užít k jízdě zaparkované vozidlo, které nastartoval pomocí odcizených klíčů. V něm z areálu neodjeli, protože jim v tom bránily okolnosti na místě a tak ho odstavili uvnitř u vstupní brány. Muž řídil, i když má platný zákaz řízení. Část odcizených věcí policie zajistila, většinu lupu však dvojice rozprodala. Poškozená firma vyčíslila způsobenou hmotnou škodu na částku 92 tisíc korun," dodala mluvčí policistů.

Muž z Litvínova je v současné době ve vazební věznici, kam ho soud poslal minulý týden pro drogovou kriminalitu. Obviněný z Litoměřic je stíhán na svobodě. Oba dva mají bohatou kriminální minulost a oba čeká s ohledem na dobu spáchání kriminality trest přísnější než kdykoliv jindy.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru