Takový nepořádek nechal zločinec rodině, která nebyla o víkendu doma
Nepořádek po řádění zloděje. Foto: Policie ČR
Most

Most - Kriminalisté mosteckého územního odboru z oddělení obecné kriminality, kteří se zabývají odhalováním majetkové trestné činnosti, objasnili případ krádeže vloupáním v rodinném domě v Mostě. Pachatel z domu odnesl různé věci, zbraně a několik tisíc korun, čímž poškozeným způsobil značnou škodu. Muž byl zadržen a obviněn ze zločinu krádeže vloupáním a přečinů porušování domovní svobody, poškození cizí věci a nedovolené ozbrojování.

K vloupání do rodinného domu ve starší zástavbě města mělo dojít začátkem června. Tehdy v nočních hodinách neznámý pachatel během víkendu vstoupil na soukromý pozemek, vnikl do domu oknem, které rozbil v suterénní části budovy. Uvnitř pak hledal, co by odcizil. Prohledal skoro celý dům od sklepa po půdu a při tom po sobě zanechal v místnostech značný nepořádek.

"Na případu pracovali kriminalisté, kteří prováděným šetřením získali informace, které prověřovali, a které nakonec vedly ke konkrétní podezřelé osobě. Pomohla jim v tom i osobní a místní znalost," říká mluvčí policistů Ludmila Světláková.

Podezřelého hledali policisté několik dní, kdy prověřovali několik míst, kde by se mohl zdržovat. Ve čtvrtek dne 11. června v noci ho kriminalisté vypátrali v mostecké ulici Budovatelů poblíž sportovní haly na ulici a zadrželi ho. Podezřelý po zadržení skončil v policejní cele. U sebe měl dva batohy, ve kterých si nesl část lupu a také větší částku peněz než tu, kterou v domě odcizil.

Vyšetřovatel v pátek zahájil trestní stíhání, 41letého muže z obce na Mostecku obvinil a státnímu zástupci podal podnět k vazebnímu stíhání z důvodu obavy, že by se obviněný trestnímu stíhání vyhýbal, a že by v trestné činnosti mohl pokračovat. Státní zástupce i soudce důvody vazby uznali a obviněný muž byl o víkendu předán pracovníkům vězeňské služby do vazební věznice.

"Obviněný Mostečan byl již za majetkový delikt odsouzen a potrestán, letos se v dubnu vrátil z vězení, kde si odpykával nepodmíněný trest odnětí svobody. Za současné trestné činy mu v případě odsouzení hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi," připomíná mluvčí Policie ČR.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru