ŘSD vypíše do konce roku výběrové řízení na obchvat a přemostění Žiželic!
Snížení rychlosti před vjezdem do serpentin. Foto: Petr Marek
Most

ČR, Ústecký kraj – Vidina ještě snadnějšího, bezpečnějšího a rychlejšího cestování mezi velkými městy Ústeckého kraje je opět blíž. Ještě letos se s největší pravděpodobností bude vypisovat výběrové řízení na zhotovitele obchvatu a přemostění Žiželic.

Jde o stavbu na důležité spojnici Ústeckého a Plzeňského kraje, v lokálním měřítku potom města Žatec a průmyslové zóny Triangle a o silnici mezi Mostem a Žatcem, případně Chomutovem a Žatcem.

Bude se jednat o novou stavbu v délce tří kilometrů. Předpokládané stavební náklady činí 679 milionů bez DPH. Podobným způsobem bylo před několika málo lety postaveno přemostění údolí říčky Chomutovky a obchvat Velemyšlevsi.

V Žiželicích na nutnost stavby obchvatu upozorňují už řadu let. Jde o nebezpečný úsek silnice s klesáním a serpentinami, kde dochází k vážným haváriím osobních i nákladních automobilů, ale také motorkářů.

Vzhledem k pokročilé fázi přípravy vypíše Ředitelství silnic a dálnic do konce letošního roku výběrová řízení dohromady na minimálně 15 dálničních a silničních staveb s předpokládanou hodnotou 20,6 miliard Kč (bez DPH). Na dalších 14 staveb o celkovém objemu téměř 17 miliard Kč (bez DPH) již výběrová řízení probíhají, případně jsou stavby již připraveny k zahájení.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru