Na Mostecku vzrostl počet aktuálně nemocných na dvacet, covid potvrdila i škola
Důležitou prevencí je mytí rukou a dodržování dalších hygienických standardů. Ilustrační foto: CC0
Most

Mostecko – Počet aktuálně nemocných osob s covid-19 na Mostecku vzrostl za jeden den o dvanáct na rovných dvacet. To je srovnatelné se situací v okolních okresech. Na základě provedených testů o tom informovala Krajská hygienická stanice. Číslo je aktuální ke středečnímu odpoledni.

Celkově je v Ústeckém kraji nyní 172 lidí, kteří aktuálně prodělávají onemocnění a o kterých ví krajská hygiena. Kumulativně od počátku března testy odhalily koronavirus u 922 lidí v celém kraji.

Rekordní nárůst má celá Česká republika. Laboratorní vyšetření prokázalo přítomnost viru u 650 osob za jediný den. Ještě nikdy to nebylo od počátku epidemie více. V nemocnicích ale leží méně lidí, než při jarních vrcholu. Nyní je hospitalizováno napříč Českem 172 lidí. Na jaře se lékaři starali i o 250 osob s těžším průběhem nemoci.

V Mostě nemoc covid-19 zasáhla i jeden z učitelských sborů, kde došlo k pozitivnímu testu pedagoga před začátkem školního roku. Nemocný nepřišel do kontaktu se žáky. Učitelé budou ve škole nosit roušku, děti nemusí. Rodiče žáků z dotčené školy by měly být informováni.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru