Městská policie rozšířila kamerový systém o další tři kamerové body. Kam nově strážníci vidí?
Zobrazovací stěna městských kamer. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Dva nové kamerové body mají strážníci mostecké městské policie na věžovém domě bl. 19 u kruhového objezdu u Luny a jeden nový kamerový bod na věžovém domě v ul. SNP ze směru od Souše. Monitorují ulice SNP, Čsl. Armády, Josefa Skupy a Žateckou.

Městská policie Most má v současné době 85 kamerových bodů. Od roku 2014 jich přibylo 25, a to zejména v sociálně vyloučených lokalitách nebo například v městských parcích. Městská policie vybírá lokality, do kterých kamery umístí, na základě vlastních analýz, ve spolupráci s Policií ČR, ale také ve spolupráci s občany prostřednictvím průzkumu pocitu bezpečí a pocitové mapy.

Dva nové kamerové body mají strážníci na věžovém domě bl. 19 u kruhového objezdu u Luny a jeden nový kamerový bod na věžovém domě v ul. SNP ze směru od Souše.

„Jeden kamerový bod nám umožní monitorovat veřejný prostor mezi ulicemi Žatecká, Čsl. Armády a Josefa Skupy, které sousedí se sociálně vyloučenou lokalitou Stovky, a chtěli jsme je mít proto pod kontrolou,“ uvedl ředitel městské policie Jaroslav Hrvol.

Další dva kamerové body jsou pak zaměřeny na ulici Slovenského národního povstání ze dvou stran.

„Pokrytí ulice SNP nám chybělo a kamery jsem si tu přál dávno, jedná se o klíčovou příjezdovou komunikaci do města. Dávali jsme ale přednost sociálně vyloučeným lokalitám a lokalitám, kde jsme registrovali zvýšený výskyt přestupkové činnosti a stížnosti občanů. Když se v loňském roce objevily problémy s blokem 5, rozhodli jsme se pokrýt kamerami i tuto lokalitu,“ doplnil Jaroslav Hrvol.

Operační středisko městské policie v Mostě prošlo v letošním roce kompletní rekonstrukcí a má novou zobrazovací stěnu z LCD panelů s kvalitnějším rozlišením a novými funkcemi. Městská policie pokračuje v rozšiřování kamerového systému do problémových lokalit a v současné době umisťuje dva kamerové body na věžové domy v ul. K. J. Erbena a jeden kamerový bod na budovu Vršanské uhelné a. s. v ul. V. Řezáče, který umožní monitorovat lokalitu K. H. Borovského a zároveň problematické přednádražní prostory. Zprovozněny by měly být do konce roku 2020.

 Projekty „Most - Posílení MKDS pro dohled nad rozšiřujícími se SVL“ a „Most - modernizace zobrazovací stěny pro zvýšení efektivity práce operačního střediska MKDS“ byly podpořeny Ministerstvem vnitra z Programu prevence kriminality na místní úrovni 2019.

Projekt Most – rozšíření MKDS do deprivovaných a sociálně vyloučených lokalit 2020 byl podpořen Ministerstvem vnitra z Programu prevence kriminality na místní úrovni 2020.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru