OBRAZEM: V parku byla Zahradní slavnost. Lidé mohli vidět, jak bude vypadat pro proměně
Zahradní slavnost v parku Střed. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Lidé se v neděli odpoledne mohli v Mostě seznámit s vítězným návrhem architektonické soutěže na obnovu parku Střed. Veřejné projednání a další program se tam uskutečnily při Zahradní slavnosti.

Současné vedení Mostu chce do parku vrátit život. Po pracích na přípravě projektu následovala architektonická soutěž. Vítězný návrh i ostatní povedené práce architektů si lidé v parku mohli prohlédnout. „Park od té doby, co byl vystavěn, tak jenom degradoval. Nikdo nenašel odvahu, finance ani zajímavý projekt, který by zrealizoval. Myslím, že park si zaslouží revitalizaci,“ řekl primátor Mostu Jan Paparega. Městu pomůže s financováním Nadace proměny. Stavba by po přípravě potřebné dokumentace mohla začít v příštím roce a v září za dva roky bychom mohli už chodit do nového parku.

Foto

Početnou veřejnost v neděli přitáhl i další program. Vystupoval Big Band Zdeňka Tölga. Základní umělecká škola Moskevská připravila pro děti i dospělé tvořivé dílny, představili se žáci Základní umělecké školy F. L. Gasssmanna a Středisko volného času uspořádalo dětskou zábavně-vzdělávací stezku parkem. Jaké jsou jeho zajímavosti, se lidé dozvěděli při komentované prohlídce.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru