Ve věznici v Bělušicích znovu šijí roušky pro mosteckou nemocnici
25.9.2020 Spolupráce Věznice Bělušice s mosteckou nemocnicí v šití roušek opět obnovena. Foto: VS ČR
Most

Most, Bělušice - Spolupráce Věznice Bělušice s mosteckou nemocnicí v šití roušek byla opět obnovena. V pátek 25. září bylo předáno 270 kusů textilních roušek.

"Na základě prosby vedení mostecké nemocnice a se souhlasem ředitele Věznice Bělušice plk. Mgr. Kroupy, MBA začali odsouzení opět šít roušky. Pod vedením speciální pedagožky Mgr. Tomáškové vězni z oddělení dlouhodobých trestů obnovili výrobu látkových roušek," uvádí mluvčí věznice Danuše Vránová.

V průběhu pandemie na jaře 2020 se ve Věznici Bělušice zhotovilo téměř devět tisíc těchto ochranných pomůcek, které se využily nejen pro potřebu věznice, ale převážně pro neziskové organizace, a to především pro již uvedenou nemocnici.

"Díky Mezinárodnímu vězeňskému společenství a neziskové organizaci Volonté, které věznici v měsíci březnu věnovaly potřeby na výrobu roušek, se mohli vězněné osoby znovu zapojit do šití. Během léta odsouzení nezaháleli, vytvořili ze zbytkového materiálu nové návrhy. Jedná se o sáčky s dětskými tvary na ukládání pyžámek, kterému děti říkají „pyžamožrout“, polštářky ve tvaru myšky, hračky jako je šnek a kočka. Tyto nové druhy výrobků jsou určeny pro děti předškolního věku a budou průběžně předávány do potřebných organizací," připomněla Danuše Vránová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru