Gisela bude slunce držet v šachu. Dny plné mraků i dešťových kapek jsou jistotou
Čeká nás zatežená obloha nad naší krajinou. Foto: Oldřich Hájek
Most

Mostecko - Řečeno slovy klasika – jediná jistota je nejistota. Tato slova poměrně dobře vystihují dnešní svět. Naštěstí ne ten počasový, který přeci jen nějaké jistoty nabízí. Narážka nyní naráží na předpovědi počasí, tedy na celkem přesné popisy budoucnosti. Alespoň té nejbližší.

Tak, filozofické okénko máme za sebou, a nyní se věnujme tomu, co si pro nás připravila nadcházející přítomnost. Jak už titulek napovídá, nic moc to nebude. A to kvůli Gisele. Kdo to je?

ÚTERÝ 13. ŘÍJNA

Gisela je jméno, to víme všichni, které Svobodná univerzita Berlín přiřkla tlakové níži, její střed v tomto pracovním týdnu přejde přímo přes Českou republiku. Během úterního večera se na většině území severozápadních a severních Čech vyčasilo na jasno až skoro jasno, čehož si nejeden kvůli tmě nejspíše nevšiml. Mohla za to malá, nedlouhým životem obdařená oblast vyššího tlaku vzduchu. Její existenci západní část České republiky pocítí také v úterý třináctého. Zejména v nočních a ranních hodinách, kdy budou místy vidět hvězdy a posléze i východ slunce a spolu s ním sluneční paprsky. Ale místy velké kulové, ať už kvůli mrakům nebo mlhám. Podzim... Tak jako tak, odpoledne, přesněji řečeno celá druhá polovina úterka se sluncem pošetří, a to kvůli tlakové níži Gisela. Na východě naší vlasti zase pořádně zaprší, u nás se první dešťové kapky ukážou až v pozdních večerních hodinách, a to ve Šluknovském výběžku a tam takhle. Nejvyšší odpolední teploty okolo 10 °C.

STŘEDA 14. ŘÍJNA

V průběhu noci na středu se postupně rozprší v celém Ústeckém kraji i v jeho přilehlém okolí a déšť nám bude dělat společnost až odpoledních, lokálně možná až večerních hodin. Ideální podmínky pro dumání nad zákony vesmíru, vznikem života a hmoty i antihmoty, to vše v pohodlí auditoria jménem postel. Prostě klasický sychravý podzimní den. Nejvyšší odpolední teploty okolo 47 stupňů Fahrenheita, tzn. plus minus 8 stupňů Celsia, ráno v minimu prakticky to samé.

ČTVRTEK 15. ŘÍJNA

Pětačtyřicátý den letošního meteorologického podzimu bude vskutku podzimní. Oblačnosti dosyta (tj. povětšinou oblačno až zataženo), ale srážek při srovnání se středou naprosté minimum. Přinejlepším spadne tak 1 až 2 mm, v noci, ale spíše ani to ne. Oteplí se, byť nepatrně, rtuť v teploměru v odpoledních hodinách zamíří k hodnotám okolo 13 °C, ráno klesne k přibližně 6 °C.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru