Ukradené auto i vloupání do domu má na svědomí muž z Mostu. Soud ho poslal do vazby
Ilustrační foto
Most

Lounsko - Oznámení o odcizení vozidla z areálu zemědělského podniku na Lounsku přijali policisté koncem září. Neznámý pachatel měl v prostorách společnosti vniknout do kanceláře, vzít z ní klíče od zaparkovaného vozidla zn. Volkswagen a s jejich pomocí auto v hodnotě 170 tisíc korun odcizit.

O čtyři dny později vyjížděli lounští policisté k oznámení o vloupání do domu v malé obci v okrese Louny. Neznámý pachatel tam měl v ranních hodinách násilím vniknout do neobývaného rodinného domu a vynosit odtud různé věci, většinou starožitnosti. Jednalo se například o porcelánové hodiny, elektrickou lampičku s panenkou, různé obrazy, svícny, zrcadlo anebo fotoaparát, vše v celkové hodnotě vyčíslené na cca 27 tisíc korun. Předměty si měl připravit k brance domu, přitom ho však vyrušili svědci. Podezřelý se tedy rozeběhl k vozidlu přistavenému u pozemku domu a místo urychleně opustil.

Policisté na základě učiněných oznámení v obou případech zahájili šetření. V jejich průběhu zjistili, že obou popsaných jednání se mohl dopustit právě 37letý muž z Mostu. Ten byl již v minulosti opětovně odsouzen za páchání majetkové trestné činnosti, a to i k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Mimo to byl uznán vinným i z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a opětovně mu byl uložen i trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel.

Lounští policisté po ustanovení podezřelého vyžádali od státního zástupce souhlas s jeho zadržením a v polovině října byl muž ve spolupráci s mosteckými kolegy zadržen v Mostě. K trestné činnosti se plně doznal s tím, že odcizené vozidlo v Mostě předal neznámé osobě. Věci odnesené z rodinného domu chtěl zpeněžit, díky pozorným svědkům je však z místa nestačil odvézt a byly tak vráceny jejich majiteli.

Recidivistu vyšetřovatel následně obvinil z trestných činů krádeže a s ohledem na platný zákaz řízení i z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Soud ho pak na základě podnětu vyšetřovatele poslal do vazební věznice. Obviněný bude tedy na výsledek vyšetřování čekat za mřížemi, kde může v případě odsouzení strávit až pět let.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru