Strážníci zachraňovali psa, kterého se zbavil jeho majitel a přivázal ho ke kontejnerům
Uvázaný pes. Foto: MP Most
Most

Most - Na linku 156 se obracejí také občané, kterým se zatoulal pes, nebo naopak ti, kteří nějaké zatoulané zvíře najdou. Strážníci v posledních dnech zachraňovali například psa, kterého někdo přivázal ke kontejnerům. Dále dvojici psů, které našla oznamovatelka na chodbě domu, psa, který evidentně utekl svému majiteli během venčení, nebo psa, který se toulal v areálu mostecké firmy.

"Odchyt zvířat provádí vyškolení strážníci, kteří mají pozitivní vztah ke zvířatům. Mají k dispozici speciální prostředky a vozidlo upravené pro umístění odchycených zvířat. Volně pobíhající zvířata mohou bezprostředně ohrozit zdraví a majetek osob nebo bezpečnost a plynulost silničního provozu, ale také je ohroženo jejich vlastní zdraví a život," říká mluvčí městské policie Veronika Loucká.

0212uvazanypes2

Foto: MP Most

Pokud se nepodaří po odchytu zvířete najít jeho majitele, je umístěno do útulku pro opuštěná zvířata v Rudolicích. Zde si ho převezmou zaměstnanci útulku, kteří zvíře nakrmí, odčerví, odbleší a přeočkují, a zajistí potřebnou péči do doby, než se o nalezené zvíře přihlásí původní majitel, případně než zvíře převezme nový osvojitel.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru